Шимків: АП долучиться до пілотного проекту електронної системи держзакупівель

09 сен, 18:04

 

 

Платформа електронної системи державних закупівель має належати виключено державі. На цьому наголосив заступник Голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час презентації «Концепції запровадження електронних тендерів у систему державних закупівель в Україні для попередження і боротьби з корупцією».

 

«Були жваві дискусії щодо концепції. Ми зупинилися на гібридній моделі, коли сховище інформації, історія торгів, механізм бідингу (редукціон) належать державі. При цьому майданчики торгів мають бути комерційними», – пояснив Шимків.

 

Він наголосив, що державні закупівлі повинні характеризуватися одним словом – прозорість, яка стосується не лише електронних торгів, але й публікації оголошених тендерів та тендерних закупівель.

 

«Запропонована концепція є збалансованою і готовою до впровадження. Зі свого боку, Адміністрація Президента готова долучитися до участі у пілотному проекті. Цей пілотний проект доведе, що можна економити на закупівлях, що малий та середній бізнес може приймати у них участь. Одним із показників ефективності впровадження електронної системи держзакупівель є кількість представників малого та середнього бізнесу, якій братимуть участь у закупівлях та надаватимуть послуги органам державної влади», – повідомив Шимків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186138.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua