Питання порятунку економіки України – це питання порятунку країни – Дмитро Фірташ

25 ноя, 16:49

Питання порятунку економіки України – це питання порятунку країни. Про це у вівторок на засіданні Ради Федерації роботодавців України заявив Голова ФРУ Дмитро Фірташ.

За його словами, в умовах критичного погіршення економічного стану в країні, високої ймовірності дефолту, колосального падіння ринку важливо кардинально змінювати економічну політику.

«При такій катастрофічній ситуації, в Україні фактично відсутні будь-які реформи. На жаль, конфлікт, який закладений зараз по Конституції України між урядом і президентом, не дозволяє сподіватися на те, що ситуація найближчим часом зміниться на краще, і в Україні буде створена ефективна система держуправління для проведення реформ», – підкреслив Дмитро Фірташ.

Голова ФРУ зазначив, що змінити ситуацію може розвиток громадянського суспільства та посилення громадських організацій. «Сьогодні ми, як роботодавці, не маємо права залишатися осторонь і спостерігати за подіями. Потрібно чітко для себе зрозуміти, що економіка – це відповідальність бізнесу, і за нас її ніхто в цій країні не побудує. Я скажу навіть більше, сьогодні питання порятунку економіки – це питання порятунку країни. Тому позиція бізнесу сьогодні відіграє ключову роль», – сказав Голова ФРУ.

Для посилення Федерації роботодавців України будуть проведені зміни внутрішньої структури. Зокрема, будуть створені галузеві комітети, які в щоденному режимі будуть вести діалог з важливих для промисловості питань. «Якщо ми це зробимо – ми не просто підставимо плече уряду і президенту, але й станемо частиною системи виконавчої влади в питаннях економічної політики», – сказав Дмитро Фірташ.

Крім того, ФРУ буде працювати над створенням у парламенті міжфракційного об'єднання роботодавців. «Важливо, щоб в таке об'єднання увійшла максимальна кількість депутатів від усіх фракцій, незалежно від політичних поглядів. Я сподіваюся, що це буде одна з головних конструктивних сил в парламенті, яка буде головним лобістом необхідних країні непопулістські законів», – додав Дмитро Фірташ.

Федерація роботодавців України об'єднує більше 8500 підприємств, які виробляють близько 70% ВВП України.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188846.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua