Сплата податку на доходи фізичних осіб спадкоємцем який, не має податкової адреси в Україні

16 дек, 14:42

 Оподаткування доходу, отриманого фізичною особою – нерезидентом на території України у вигляді спадщини, здійснюється згідно з нормами ст. 174 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).
 Відповідно до пп.174.2.3 п.174.2 ст.174 Кодексу для будь – якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем – нерезидентом від спадкодавця – резидента застосовується ставка податку, визначена у п.167.1 ст.167 Кодексу (15/17 відсотків).
 Згідно з п.174.3 та п. 174.4 ст.174 Кодексу особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.
 Крім того, спадкоємці – нерезиденти зобов’язані сплатити податок через банківські установи  до отримання свідоцтва про право на спадщину, за місцем нотаріального оформлення такого свідоцтва (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори).
 Враховуючи вищевикладене, фізична особа, яка отримує на території України спадщину, сплачує податок на доходи фізичних осіб за місцем нотаріального оформлення свідоцтва про право на спадщину (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори).
 ДПІ у Солом’янському районі Головного Управління ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189656.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua