Податок на квадратні метри

23 фев, 15:33

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що з 01.01.2015 р база оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, становить:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.
Сільські, селищні, міські ради можуть збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування.
Ставка податку за 1 кв. метр загальної площі об'єктів житлової та нежитлової нерухомості для фізичних і юридичних осіб встановлюється в розмірі, що не перевищує 2% мінімальної заробітної плати на рік (мінімальний розмір оплати праці станом на 1 січня 2015 року – 1218 грн. на місяць), або приблизно 24,36 грн. При цьому на 2015 рік відповідно до перехідних положень Податкового кодексу України  ставка податку для нежитлової нерухомості складає 1.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191780.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua