На порядку денному - легалізація праці найманих працівників

20 июл, 09:05

Працівники ДПІ у Кіровського району м. Дніпропетровська постійно проводять зустрічі з керівниками підприємств та фізичними особами - підприємцями, які мають найманих працівників. З початку року відбулося 24 співбесіди з працедавцями.

Фахівці фіскальних органів під час таких заходів розповідають про недоліки отримання заробітної плати у «конвертах». Та, на жаль, деякі працівники свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну зарплату, не розуміючи, що таким чином, вони обкрадають не тільки державу, а й себе. «При отриманні зарплати в «конверті» фактична сума зарплати значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Ця різниця з'ясовується тоді, коли людині необхідна довідка про отримані доходи для пред'явлення в Пенсійний фонд при оформленні пенсії», - наголосила під час свого виступу в.о. начальника ДПІ у Кіровського району м. Дніпропетровська Валентина Моренко.

Офіційне працевлаштування та легальна заробітна плата є одними з важливих важелів соціального захисту працюючих, яке сприяє збільшенню пенсійного накопичення громадян та робить вагомішими соціальні гарантії.

На завершення зустрічі в.о. начальника інспекції Валентина Моренко звернулася до роботодавців із прозицією відмовитись від виплати зарплат у «конвертах» та повністю легалізувати працю найманих працівників.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196979.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua