За незапрограмування РРО передбачена відповідальність

12 авг, 16:31

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що відповідно до п. 6 статті 17 Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до суб’єктів господарювання за проведення розрахункових операцій через РРО без використання режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їхньої кількості застосовують фінансові санкції в розмірі п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Окрім того, до суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію товарів, не облікованих у встановленому порядку, застосовується фінансова санкція у розмірі подвійної вартості необлікованих товарів. Це стосується товарів, необлікованих за місцем реалізації та зберігання за цінами реалізації, але не менше десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 20 Закону про РРО).

Перелічені санкції застосовують до підприємства, проте за незапрограмованість РРО можуть постраждати і касири, і посадові особи підприємства. Адже за порушення порядку проведення розрахунків (незапрограмування РРО) передбачений адміністративний штраф, що накладають на особу, яка їх проводила, від двох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, та на посадових осіб підприємства від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 року № 8073-Х).

У разі повторного порушення протягом року згаданої статті покарання зросте від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, та відповідно від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

 ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198036.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua