За 2015 рік податок на нерухомість розраховуємо за новими правилами

27 ноя, 12:26

 

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська звертає увагу громадян - власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що за 2015 рік податок на нерухоме майно підлягає розрахунку та сплаті виходячи із нового розміру бази оподаткування та розширеного кола об’єктів оподаткування.

Так, згідно рішення Дніпропетровської  міської ради , при сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2015 рік, розміри ставок за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року складають:                                                                                             

- 1 відсоток - для квартири/квартир, загальна площа яких перевищує 80 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 150 кв. метрів, та для всіх типів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна загальна площа яких перевищує 230 кв. метрів;

- 0,5 відсотка - будівлі готельні, будівлі офісні, гаражі, склади, господарські (присадибні) будівлі - допоміжні (нежитлові) приміщення в частині гаражів, загальна площа яких перевищує 25 кв. метрів, та майстерень, інші будівлі;

- 1 відсоток - будівлі торговельні та будівлі для публічних виступів.

Фахівці ДПІ заапрошують громадян - власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості заздалегідь провести звірку щодо об’єктів нерухомого майна. Під час звірки громадяни не лише перевіряють відповідність своїх даних інформації, внесеній до бази даних ДФС, а і  можуть розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде сплатити, що дозволить уникнути певних непорозумінь під час сплати нарахованих сум податку.

Шановні чернігівці! Для проведення звірки необхідно звернутися до ЦОПа ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська за адресою м.Дніпропетровськ , вул. Горького ,22    3 поверх.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201502.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua