Недобросовісному роботодавцю донараховано податок з доходів фізичних осіб

24 дек, 12:29

 

 

Управлінням оподаткування фізичних осіб, з метою оперативного та своєчасного виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування, встановлення суб’єктів господарської діяльності, які використовують працю найманих робітників без належного оформлення, постійно проводиться роз’яснювальна робота серед мешканців району щодо необхідності інформування податкової інспекції стосовно фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

Так, нещодавно до ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві звернувся дарничанин, який є працівником ПП «Х» з інформацією щодо фактів виплати підприємством «тіньової» заробітної плати працівникам.

Відділом контрольно-перевірочної роботи юридичних осіб було проведено документальну позапланову перевірку ПП «Х», в ході якої було встановлено, що підприємство  надавало замовникам послуги з охорони об’єктів без оформлення належним чином працівників та виплачувало їм «тіньову» заробітну плату. ПДФО з заробітної плати та ЄСВ підприємством не утримувались та до бюджету не перераховувались.

За результатами преревірки недобросовісному роботодавцю донараховано податок з доходів фізичних осіб, єдиний соціальний внесок та військовий збір на «тіньову» заробітну плату.

Відтак, за результатами перевірки суб’єкту господарювання доведеться поповнити державний бюджет майже на 2 млн. грн.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202415.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua