ЯКІ ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ЗОБОВ’ЯЗАНІ ЗАСТОСОВУВАТИ РРО

14 апр, 14:50

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра інформує. Якщо в календарному році дохід платника єдиного податку другої і третьої груп, незалежно від обраного виду діяльності, перевищить  1 000 000 грн., такий платник зобов’язаний застосовувати РРО (п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України).
З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 20 грудня 2016 року №1791-VIII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році” (далі – Закон).
Враховуючі внесені Законом зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України та статті 9 3акону України ,,Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” при здійсненні реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реєстратори розрахункових операцій повинні застосовувати платники єдиного податку (фізичні особи - підприємці) незалежно від обсягу отриманого доходу протягом календарного року.
Згідно з частиною п’ятою статті 6 Закону України ,,Про захист прав споживачів” перелік груп технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Відповідно до абзацу 3 пункту 6 розділу II ,,Прикінцеві положення” Кабінет Міністрів України у тримісячний строк, з дня набрання чинності Закону, повинен прийняти нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/217540.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua