Фіскальна служба Дніпропетровщини прийняла участь у прес-брифінгу на презентації проекту «Фінансовий менеджмент для НГО: просто про складне»

02 июн, 11:44

В Дніпропетровській обласній раді пройшов прес-брифінг з презентацією проекту «Фінансовий менеджмент для НГО: просто про складне» в рамках проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», започаткований німецькою федеральною компанією GIZ.
Презентацію представляв координатор проекту Володимир Гарасюк за підтримки громадської організації «Інститут податкових реформ» на чолі з головою ради Оленою Хотенко.
На прес-брифінгу перед журналістами та представниками неприбуткових організацій Дніпропетровської області виступила запрошена організаторами проекту, представник ГУ ДФС у Дніпропетровській області начальник управління організації роботи ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипова. Вона повідомила, що у Дніпропетровській області діє близько 14 тисяч неприбуткових організацій, це 13,5 відсотків від загальної кількості всіх юридичних осіб зареєстрованих в області. Згідно положень податкового законодавства, до 1 липня 2017 року всі неприбуткові організації повинні подати до державних податкових інспекцій необхідний пакет документів для перереєстрації в реєстрі неприбуткових організацій. «Всі неприбуткові організації повинні подавати звітність. У неприбуткових організацій залишається звітність за формою 1ДФ. Якщо організація сплачує найманим працівникам заробітню плату, то організація повинна нараховувати ПДФО, єдиний податок та військовий збір» - сказала Манушак Осипова.
В подальшому, 24-25 та 26-27 липня, в Дніпропетровській області для представників неприбуткових організацій у рамках проекту заплановано проведення тренінгів, на яких більш детально розглянуться питання бухгалтерського обліку та звітності, забезпечення фінансової спроможності та планування бюджету неприбуткових організацій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/218660.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua