Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання з одноразового (спеціального) добровільного декларування»

29 ноя, 11:25

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання з одноразового (спеціального) добровільного декларування».

На запитання платників податків відповіла заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Тетяна МЕДВЕДОВСЬКА.

Питання.
Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи необхідно при поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації додавати документи, які підтверджують суму коштів, розміщених на рахунках у банках України в національній або іноземній валюті?
Відповідь.
Доброго дня! Так. Фізична особа, яка виявила бажання задекларувати кошти у національній та іноземній валюті, розміщені на рахунках у банках України, шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зобов’язана документально підтвердити суму задекларованих коштів. При цьому такі документи надаються одночасно з поданням такої декларації.

Питання.
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, чи потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями?
Відповідь.
Доброго дня! Не потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями, у разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства.

Питання.
Доброго дня! В мене таке питання: протягом якого терміну я маю сплатити збір після подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації?
Відповідь.
Доброго дня! Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.
У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, то сплата здійснюється таким чином: перший платіж – протягом 30 календарних днів з дати подання декларації; другий платіж – до 01 листопада 2023 року; третій платіж – до 01 листопада 2024 року.

Питання.
Добрий день! Скажіть, будь ласка, яким чином та за якими реквізитами сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?
Відповідь.
Вітаю! Після отримання від платника одноразової декларації у приватній частині Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територією із зазначенням згенерованого QR-коду.
При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257646.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua