На макулатуру: вилучені з бібліотек російські книги підуть на переробку для наших видавців

09 май, 11:45

Вилучені з українських бібліотечних фондів пропагандистські російські книги можуть піти на макулатуру, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За його словами, оскільки в Україні є проблеми з папером, уся та макулатура може бути перероблена на сировину для вітчизняних книговидавців.

Ще 5 травня Мінкульт заявив, що працює над вилученням пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів, щоб замінити її на якісну україномовну літературу та книги українських видавництв. Міністерство визначило чіткі критерії, за якими російську літературу буде вилучено з українських бібліотечних фондів.

Вилучення відбуватиметься на основі відповідних методичних рекомендацій, які напрацювала та схвалила Рада з розвитку бібліотечної справи при Мінкульті, до якої входять провідні спеціалісти бібліотечної справи з усіх регіонів України. Так, у першочерговому порядку потребують вилучення з бібліотек видання, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Максим Беркаль

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260997.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua