АрселорМіттал купує у Нафтогазу 200 млн кубометрів газу. Заявляють про партнерство

03 май, 15:30

ГК "Нафтогаз Трейдинг", що є частиною Групи Нафтогаз, уклала угоду на продаж 200 млн кубометрів газу одному з найбільших виробників сталевого прокату в Україні – АрселорМіттал Кривий Ріг. Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Заявлений обсяг покриває понад половину річної потреби АрселорМіттал Кривий Ріг у газі.

"Ця угода – можливість для нас збільшити свою присутність у промисловому сегменті ринку", – прокоментував голова Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Металургійне підприємство використовує природний газ практично у всіх своїх виробничих процесах.

У червні минулого року в АрселорМіттал Кривий Ріг заявили, що компанія опинилася на межі виживання і змушена різко скоротити всі види витрат, включно зі зниженням заробітної плати через проблеми з експортом і підвищенням вартості залізничних перевезень.

У листопаді через регулярні атаки Росії на українські енергооб'єкти та блекаути АрселорМіттал призупинив виплавку сталі і виробництво прокату. Наявних обсягів електроенергії виявилося замало, щоб підтримувати виробництво навіть на рівні 20% потужності.

"Група Нафтогаз та АрселорМіттал Кривий Ріг ухвалили рішення про стратегічну колаборацію, яка є однією з ключових передумов безперебійного виробництва. Партнерство з Нафтогаз Трейдинг зміцнить наш бізнес", – заявив генеральний директор АрселорМіттал Кривий Ріг Мауро Лонгобардо.

Він додав, що стабільний запас газу посилює шанси підприємства збільшити рівень виробництва та ввести в роботу промислові агрегати після вимушеної паузи через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271557.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua