Країни G7 шукають способи розблокування російських активів для допомоги Україні

18 апр, 12:00

Міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що країни G7 продовжують розглядати варіанти розблокування майже $300 млрд, щоб надати допомогу Україні. За її словами, це гуманітарний і моральний імператив, а також економічна війна.

Єллен закликала Конгрес США швидко схвалити військову та бюджетну підтримку. Вона висловила занепокоєння, що можливі внутрішні суперечки в США та інших країнах можуть призвести до подальшого вагою допомоги Україні.

Міністрка фінансів також підкреслила, що питання конфіскації заморожених російських активів буде обговорюватися на зустрічі G7, запланованій на середу.

Наразі обговорюються різні можливості, включаючи арешт активів та використання їх як застави. Важливим є підтримка нещодавніх кроків Європейського Союзу з відокремлення процентного доходу від заблокованих активів.

Високопоставлений чиновник Мінфіну США повідомив Reuters, що Україна не отримає всю суму одразу, навіть якщо всі заморожені активи будуть арештовані.

Одним з варіантів, що розглядаються, є використання відсотків від активів як забезпечення позик або облігацій для допомоги Україні.

Єллен підкреслила, що західні країни оцінюють ризики, пов'язані з будь-якими діями, включаючи загрози Росії помстою, але впевнені, що їх можна пом'якшити.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276873.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua