Іноземні інвестори зацікавлені у співпраці з українською оборонною галуззю

19 апр, 09:00

Зацікавленість американського бізнесу у вкладенні коштів в українську оборонну сферу відображається в готовності розглядати різні формати співпраці. Серед пріоритетних напрямків інвестування - розробка та виробництво наземних, морських та повітряних безпілотників, систем радіоелектронної боротьби, розробка програмного забезпечення та штучного інтелекту, а також виробництво боєприпасів.

Ця інформація стала предметом обговорення під час зустрічі представників Міністерства стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпрому) та "Укроборонпрому" з членами керівництва американської інвестиційної компанії MITS Capital.

Згідно з повідомленням, українські представники оборонно-промислового комплексу розповіли про поточний стан галузі та визначили перспективні напрямки, до яких запрошують іноземних інвесторів. Генеральний директор "Української оборонної промисловості" Герман Сметанін зазначив, що виробництво в Україні постійно розвивається, але для досягнення перемоги та створення арсеналу важливо привернути іноземний капітал.

Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, Ганна Гвоздяр, підкреслила, що для успішної боротьби з Росією Україні необхідно масштабувати виробництво та впроваджувати сучасні технології, що потребує інвестицій.

Представники MITS Capital заявили про готовність активно інвестувати в український оборонний сектор. Крім того, вони вже співпрацюють з American University Kyiv для підтримки оборонних стартапів та готуються створити фонд для інвестування в інноваційні проекти.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276882.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua