• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Как налоговая производит обеспечение доступа к публичной информации
    2014-05-14 13:05:36

    У звітному періоді до ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві надійшло 7 запитів, що підпадають під вимоги статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 року №2939- VІ (ст.22 «Відмова та відстрочка в задоволенні запиту на інформацію») та один запит від ФОП, який відповідно до п.3 ст.22 Закону «Про доступ до публічної інформації» за належністю був перенаправлений до ГУ Міндоходів, про що було повідомлено запитувача у термін визначений цим законом.

    У цей період запитувачі звертались з проханням надати інформацію щодо їх господарської діяльності, перевірок, ліцензії.

    Усі запити розглянуто та своєчасно, у 5-ти денний термін, надіслано відповіді запитувачам.

    Уміння громадян використовувати вільний обіг публічної державної інформації забезпечує підвищені можливості вирішення громадянами соціальних проблем і контролю влади, а також сприяє збільшенню соціальної відповідальності в роботі державних органів.

    У ДПІ Солом’янського району ГУ Міндоходів у м.Києві для зручності надіслання запитів на публічну інформацію створено електронну скриньку. На окремому стенді «Доступ до публічної інформації» в Центрі обслуговування платників розміщено законодавчі та нормативні матеріали стосовно доступу до публічної інформації; облаштовано місце для роботи запитувачів з документами, що містять публічну інформацію.

    ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

    Розгляд звернень громадян.

     

    У січні-квітні 2014 року до ДПІ надійшло 25 письмових звернень громадян, що на 17 менше, ніж за відповідний період 2013р.(у 2013р. – 42).

                Порівняно з минулим роком кількість скарг збільшилась на 1 (2013р.- скарги не надходили). Скарга надійшла на недоліки в роботі ДПІ з питання приймання податкової звітності.

    З початку року колективні та повторні звернення не надходили.

                Питання, з якими громадяни звернулися до ДПІ у січні-квітні 2014р.:

    -                     інформування  про ухилення від сплати податків – 11 звернень (45.8 %);

    -                     реєстраційні номери облікових карток платників податків – 4 звернення (16.7%);

    -                     звірки платежів  та податкового боргу – 2 звернення (8.3%);

    -                     ЄСВ – 1 (4.2%) звернення;

    -                     податок на доходи фізичних осіб – 1(4.2%);

    -                      контрольно-перевірочної роботи – 5 звернень (20.8%).

    У 2014 році на особистий прийом до керівництва ДПІ звернулось 37 громадян.

    З усним зверненням звернулись: 1 – фізична особа – громадянин, 1 –фізична особа - підприємець та 35 – посадових осіб підприємств. Громадяни звертались з питаннями стосовно зняття арешту з майна отриманої спадщини, подання звітності на паперових носіях, реєстрації платником ПДВ, проведення перевірки, зняття з обліку та інше.

    На електронну скриньку керівника ДПІ надійшло 9 звернень, на які у найкоротший термін було надано відповідь та вирішено питання, з якими звертались платники податків безпосередньо до керівника ДПІ. Серед запитувачів 4 підприємця та 5 посадових осіб підприємства, з питань ліквідації суб’єктів господарювання, єдиного соціального внеску та інше.

    Графіки прийому громадян керівництвом ДПІ розміщено на інформаційних стендах у Центрі обслуговування платників та на веб-сторінці ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві

     

    ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

     

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.