• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Довели: жуткий суицид под Одессой
    2014-05-31 08:43:00

    Десятирічна відмінниця повісилася  на Одещині. П'ятикласниця наклала на себе руки вдома. Рідних і вчителів трагедія шокувала: про проблеми дівчинки з іншими учнями не чули. Проте в кишені дитини знайшли записку з іменами двох її однокласників.

    Золота дівчинка, найліпша учениця у школі. Все це про десятирічну Ірину Квашу з селища Струмка. П'ятикласниця вкоротила собі віку наприкінці навчального року. Місцеві кажуть: бачили дитину в день її смерті. Була спокійна.

    Світлана, поштарка с. Струмка:

    - Буквально перед смертью, где-то часа за два. Она шла по улице, телефон висел на груди и у нее играла музыка. Нормальна дытына шла.

    Після уроків Іра допомагала матері на городі. Потім пішла в хату. За двадцять хвилин господиня також заглянула до будинку. На столі лежав телефон дочки, грала музика, але дитини в кімнаті не було. Знайшла її на веранді. У зашморзі. На крик шокованої жінки прибігла сусідка.

    Галина, сусідка загиблої дівчинки:

    - Мы начали делать ей искусственное дыхание. Ну, мне показалось, что она теплая. Я говорю: давай еще, давай еще. Но без толку было.

    У кишені дитини знайшли записку, що починалася словами: Мамочко, прости мені.

    Любов, сусідка загиблої дівчинки:

    - Щоденник. И було зачеркнуто: Я вже не можу терпіти цих знущань. І потом: це вже послідня капля.

    Після цих рядків Іра написала імена двох однокласників. Сусіди кажуть: дівчинка мешкала з мамою, жили бідно, але у злагоді. Двоє старших братів працювали в Одесі, весь час допомогали родині. Якщо проблеми у п'ятикласниці й були, то у школі.

    Людмила, мешканка с. Струмка:

    - Все время ее шарпали однокласники. Унижали, байстрючкой называли. Унижали и она, бедненькая, это все не выдержала.

    - Там физического ничего не было, а морально обижали.

    Любов, сусідка загиблої дівчинки:

    - Там года два дитина жалувалась на школу. Це - в класі. Це не імено, що директор школи винен. Там керівник класу все знав, що це робилося в школі.

    З класним керівником, за сумісництвом шкільним психологом, поспілкуватися не вдалося: поїхала на семінар. Керівник районного управління освіти від зустрічі відмовилася. Проте, директорка навчального закладу запевнила: про конфлікти Іри з однолітками педагоги нічого не знають.

    Раїса Сукменська, директор загальноосвітньої школи с. Струмка:

    - У неї були подружки. Вона добре спілкувалася. Вона, ніколи я не чула, щоб вона ображала когось. І щоб її ображали.

    Про дітей, чиї імена написала в передсмертній записці дівчинка, лише схвальні відгуки.

    Наталя Шедловська, викладач етики загальноосвітньої школи с. Струмка:

    - Один ходе в православну церкву, другий - в баптистське собраніє. Сиділи ручки отак. Ручку підіймали, з нею ніколи не конфліктували. Де щось? Може, на перерві. Я не знала, не чула.

    Кримінальне провадження за фактом загибелі дівчинки розпочате за статтею "Доведення до самогубства". Проте фактів знущання з дитини слідчі поки не виявили. Лише з'ясували: за кілька днів до смерті школярка розповіла однокласникам, що зустрічається зі старшим хлопцем. Однолітки цього не сприйняли.

    Ірина Колесник, співробітниця Татарбунарського РВ міліції:

    - В ході перевірки таких фактів або інформації, які би доводили, що була доведена ця дівчинка до того стану, не було. Остання розмова с хлопчиками, то була остання крапля. Але розмова ця не була такою конфліктною. І так, як в них перехідний вік, може, вона неправильно зреагувала на якісь коментарі.

    Тож слідство триває. Тим часом психологи вкотре звертаються до батьків із проханням бути пильними і більше спілкуватися з власними дітьми.

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.