Правила заполнения налоговых платежек

26 май, 17:42

ДПІ у Шевченківському районі  ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує платникам, що 26 листопада 2013 року набрав чинності Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів затверджених наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 № 609.

Порядком передбачено, що у полі „Призначення платежу" розрахункового документу обов'язково зазначається ознака платежу до бюджету (знак ) «*», а також один із кодів виду сплати платежів, зокрема тих, що формують інформацію про роботу підрозділів погашення заборгованостей.

Наголошуємо, що необхідно звертати особливу увагу на правильність заповнення реквізитів платіжних документів при сплаті податкового боргу боржником та інших надходжень в рахунок погашення податкового боргу (стягнення в межах виконавчого провадження, стягнення податкового боргу за рішенням суду шляхом стягнення коштів з рахунків клієнтів банків, стягнення податкового боргу за рішенням суду за рахунок реалізації майна платника податків, що перебуває у податковій заставі та ін.).

При цьому необхідно врахувати, що і при сплаті розстрочених платежів необхідно вказувати відповідний код виду платежу.

Тож, будьте уважні та заповнюйте платіжки правильно!

ДПІ Шевченківського району  ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181370.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua