Позапланові перевірки юридичних осіб

11 дек, 12:01

Обставини для проведення документальних позапланових перевірок, що дають змогу уникати конфліктних ситуацій з платниками податків і забезпечувати рівність усіх платників перед законом:
платником податків подано до органу ДПС уточнюючий розрахунок з відповідного податку за період, який уже перевірявся;
щодо платника податку подано скаргу про ненадання ним податкової накладної покупцю або про порушення правил заповнення податкової накладної у разі ненадання таким платником податків пояснень і документального підтвердження на письмовий запит органу ДПС протягом 10 робочих днів з дня його отримання;
отримання інформації про ухилення податковим агентом від оподаткування виплаченої (нарахованої) найманим особам (у тому числі без документального оформлення) заробітної плати, пасивних доходів, додаткових благ, інших виплат і відшкодувань, що підлягають оподаткуванню, в тому числі внаслідок неукладення платником податків трудових договорів з найманими особами згідно із законом, а також здійснення особою господарської діяльності без державної реєстрації. Така перевірка проводиться виключно з питань, що стали підставою для проведення такої перевірки.
Якщо платник податків подає уточнюючий розрахунок до податкової декларації, поданої за період, що перевірявся, знову виникає необхідність перевірки показників такого розрахунку. У зв'язку з цим згідно з п. 50.3 ст. 50 та пп. 78.1.3 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України відповідний контролюючий орган має право на проведення позапланової перевірки платника податків за певний податковий період.
Обставиною, за якої має бути проведено документальну позапланову перевірку, є початок процедури реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи, порушення провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подання заяви про зняття з обліку платника податків (пп. 78.1.7 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189471.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua