Військовий збір у 2015 році утримується з усіх виплат, що обкладаються ПДФО

15 янв, 11:18

Обкладення військовим збором подовжили «до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України». Однак ставку оподаткування залишили на попередньому рівні — 1,5% об’єкта оподаткування, визначеного пп. 1.2 п. 161 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ.
Об’єктом оподаткування з 1 січня 2015 року є доходи, визначені ст. 163 ПКУ, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.
Нагадаємо: відповідно до п. 162.1 ПКУ, платниками податку є: фізична особа — резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізична особа — нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні; податковий агент.
Таким чином, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід визначатиметься по аналогії з доходами, які обкладаються ПДФО. Тобто при визначенні такого доходу, найімовірніше, доведеться використовувати ст. 164 та ст. 165 ПКУ.
Відповідні зміни до ПКУ внесено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 р. № 71-VIII.
Отже, тепер під оподаткування військовим збором потрапляють не лише зарплата й інші виплати працівникам і винагороди за договорами ЦПД, а всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190380.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua