Підрозділ податкової міліції «Фантом» вилучив мільйон гривень готівкою, отриманий від реалізації гуманітарної допомоги

20 июл, 09:12

    Cпільною мобільною групою у складі співробітників ДФС, СБУ та прикордонної служби України вилучено мільйон гривень готівкою, яку намагались провезти з тимчасово окупованих територій.

    Заходи із запобігання фактів фінансування тероризму проводилися у рамках виконання доручення Президента України щодо заборони перевезення вантажів, що не зареєстровані на території України, через тимчасову лінію розмежування із лінією АТО.

    Правоохоронці зупинили фуру, яка прямувала через сектор «Б» та належала одній з організацій, що займається постачанням гуманітарної допомоги на тимчасово окуповані території. При її огляді було виявлено дев’ять поліетиленових палетів, повністю заповнених монетами різного номіналу.

    Представники перевізника пояснили, що готівка була отримана ними від мережі супермаркетів, що діють на території, зайнятої бойовиками ДНР. За попередньою інформацією, саме через цю мережу реалізовувалась гуманітарна допомога, яку мали безкоштовно отримувати жителі тимчасово окупованих територій.

    Наразі вирішується питання щодо реєстрації кримінального провадження за фактом фінансування тероризму за ст.258-5 КК України. Триває перевірка.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196985.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua