НКЦПФР розвиватиме ринок складських свідоцтв

23 янв, 14:53

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) разом з Міністерством аграрної політики та продовольства України за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочинає роботу в напрямку розвитку ринку складських свідоцтв.

Нагадаємо, складське свідоцтво – це документ, що підтверджує факт розміщення товару на сертифікованому складі. Власник складського свідоцтва є власником товару.

Сьогодні зазначений інструмент працює лише частково і лише у сільськогосподарському секторі, він має значні функціональні обмеження, що не дає можливості використовувати його у повній мірі.

«Система складських свідоцтв є дуже важливим елементом ефективного функціонування товарних біржових ринків, оскільки за допомогою цих інструментів досягається важлива вимога щодо роботи товарних ринків - забезпечення гарантії розрахунків і гарантії поставки товарів», - зауважив Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

ЄБРР вже оголосив конкурс на відбір консультанта для надання методологічної підтримки в проведенні аналізу ринку складських свідоцтв і розробки рекомендацій щодо вдосконалення цього інструменту.

Обраний консультант розроблятиме концепцію, яка включатиме аналіз найкращої світової практики використання складських свідоцтв та рекомендації щодо вдосконалення законодавчого поля з цього питання.
 
Заявки на участь в конкурсі ЄББР приймає до 26 січня 2018 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/225113.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua