Накладено арешт на 2 млн. грн. ліміту суми ПДВ в СЕА ПДВ, що належать фіктивному підприємству

26 июл, 14:34

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом прокуратури області розслідується кримінальне провадження за фактами фіктивного підприємництва.
Слідством встановлено, що групою осіб, з метою прикриття незаконної діяльності, направленої на пособництво в ухиленні від сплати податків підприємствам реального сектору економіки, протягом 2018 року із залученням підставної особи було створено фіктивне підприємство. Вказаним підприємством здійснювались незаконні операції з придбання цигарок імпортного виробництва. Внаслідок таких операцій на спеціальному рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ Державної казначейської служби України, який належить даному підприємству, утворився ліміт суми ПДВ в розмірі 2 млн. грн., який планувалося використати для подальшого незаконного формування податкового кредиту підприємствам транзитно - конвертаційних груп та реального сектору економіки.
У липні поточного року на підставі ухвали суду на вказаний ліміт суми ПДВ в СЕА ПДВ накладено арешт, чим упереджено використання його для незаконного формування сум податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.
Розслідування триває.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/229680.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua