Готівкові розрахунки: порушники в Донецькій області сплатили до бюджету майже 1,6 млн гривень

19 авг, 17:52

Контроль за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій, є важливим напрямком роботи підрозділів управління аудиту ГУ ДФС у Донецькій області. Станом на 01.08.2019 у регіоні здійснюють такі розрахунки майже 10 тис. суб’єктів.
З початку року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту області проведено 168 фактичних перевірок. Як результат - до бюджету надійшло 1591 тис. гривень.
Найбільша кількість правопорушень у сфері готівкового обігу встановлена у сфері торгівлі підакцизними товарами. Нагадуємо, що саме 5% від реалізації цієї групи товарів потрапляє до місцевих бюджетів у вигляді акцизного податку. Таким чином, порушуючи законодавство, несумлінні підприємці дбають про власний гаманець і забувають про свій обов’язок перед громадою сплачувати податки.
Крім того, перевірити, чи фіскальний чек вам видали у магазині та його наявність у базі даних ДФС зараз може кожен покупець. Для цього на сайті ДФС України запроваджено електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який функціонує у відкритій частині Електронного кабінету за наступним посиланням cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.
Якщо чек не знайдено, то це означає, що суб’єкт господарювання, якому належить РРО, не передав електронну копію фіскального чека до ДФС, що свідчить про недотримання ним вимог законодавства. У такому випадку або у разі встановлення невідповідності реквізитів отриманого чека реквізитам чека, відображеного в Електронному кабінеті, ви можете звернутися до ГУ ДФС у Донецькій області для проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів. З цією метою ви можете надіслати письмове звернення із додаванням копій отриманих фіскальних чеків на електронну адресу golovagu@gmail.com або зателефонувати за номером (063) 267-13-30.
Шановні покупці! Тільки в тісній співпраці ми зможемо наповнити місцевий бюджет та припинимо збільшувати незаконні прибутки окремих підприємців. Будьте свідомими - вимагайте фіскальний чек!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238183.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua