За минулий рік прозвітувало більше 6 тисяч неприбуткових організацій

17 апр, 15:07

За 2019 рік прозвітували про свою діяльність 6314 юридичних осіб, включених в Реєстр неприбуткових установ і організацій, з яких 2254  об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків; 1282 бюджетні установи; 1190 громадських об’єднань; 438  релігійних організацій; 350 садівничих та гаражних (гаражно-будівельних) кооперативів (товариств) та 191 благодійна організація.
Усього за минулий рік неприбуткові установи і організації використали 44,5 млрд грн доходу, у тому числі: 28,7 млрд грн – це фінансування бюджетних установ, 2,2 млрд грн – благодійна допомога, крім того отримано та розподілено 37,5 млн грн гуманітарної допомоги.
Свій вклад у гуманітарну місію для мешканців населених пунктів Донецької області найбільше внесли наступні благодійні організації: БО БФ "ЦРД" – на 16,9 млн грн, ДОО ТЧХУ – на 8,5 млн грн, БО "Благодійний фонд проект Варнави" розподілив 7,0 млн грн гуманітарної допомоги.
Проте, є й не такі райдужні новини – за інформацією управління податків і зборів з юридичних осіб під час камеральних перевірок встановлено велику кількість арифметичних помилок та невідповідностей показників податкової звітності неприбуткових установ і організацій. Найбільш поширеними з них є порушення правил заповнення затвердженої форми Звіту – не розбивання за складовими використаних доходів та понесених витрат у звітному періоді; невідповідність даних Звіту показникам бухгалтерського обліку у фінансовій звітності за відповідний період і відсутність податкового обліку отриманої та розподіленої гуманітарної допомоги у звітному періоді, та інші.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/243542.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua