Україні потрібно $105 мільярдів допомоги на наступні 1,5-3 роки — Мінфін

18 сен, 12:00

З початку повномасштабної російської агресії Україна отримала від партнерів майже $18 млрд. При цьому протягом наступних 18−36 місяців для задоволення найнагальніших потреб Україні необхідно ще близько $105 млрд. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-виступу на International Monetary Conference 2022 року, повідомляє пресслужба Мінфіну.

З початку повномасштабної російської агресії Україна отримала від партнерів майже $18 млрд.

Подробиці
Ці кошти необхідні на підготовку до майбутньої зими, ремонт критичного транспорту, підтримку наступного посівного сезону, соціальні потреби, розмінування.

Ключові донори

За словами міністра, серед ключових донорів:

США,
Канада,
Великобританія,
Японія,
Франція,
Італія.

Марченко підкреслив, що щомісячний дефіцит $5 млрд так і не був повністю профінансований.

Українські потреби у фінансуванні включають не лише пряму бюджетну підтримку, а й фінансування відновлення тисяч звільнених міст та сіл, відновлення зруйнованих доріг, мостів, шкіл, інженерних мереж тощо.

«Ми намагаємося забезпечити усі пріоритетні витрати шляхом залучення переважно пільгового фінансування та грантів. Останні надзвичайно важливі для нас, щоб не збільшувати боргове навантаження. Український уряд покладається на підтримку іноземних донорів», — зазначив Марченко.

Нагадаємо
«Мінфін» писав про те, що Рада ЄС прийняла рішення схвалити пропозицію Європейської комісії виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 5 млрд євро, що залишилися, з 8 млрд євро.

Мирончук Роман

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265249.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua