Постраждалі через війну підприємства зможуть отримати до 60 мільйонів пільгового кредиту

18 окт, 10:00

Підприємства, які через війну втратили свої виробничі потужності, зможуть отримати до 60 млн грн пільгового кредиту. Уряд в п’ятницю, 14 жовтня, затвердив відповідну постанову. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Підприємства, які через війну втратили свої виробничі потужності, зможуть отримати до 60 млн грн пільгового кредиту.

Деталі
Мова йде про потужності, які були зруйновані, пошкоджені або розташовані на окупованих територіях. Нова програма дозволить відновити роботу частини бізнесів.

Кредит надаватиметься на інвестиційні цілі або на фінансування оборотного капіталу. Держава забезпечує до 80% тіла кредиту перед банком. Позика надається до 5 років. Нове або оновлене підприємство не може розташовуватися ближче, ніж за 50 кілометрів до лінії бойових дій.

«Ми знаємо, що в Україні є десятки й сотні бізнесів, які готові відновлювати роботу, інвестувати власні кошти, повертати працівників, але їм потрібна була додаткова підтримка від держави. Таку підтримку ми тепер надаватимемо», — заявив прем'єр.

Нагадаємо
«Мінфін» писав про те, що за минулий тиждень у межах державної програми «Доступні кредити 5−7−9%» видано 255 пільгових кредитів на загальну суму 0,969 млрд грн, у тому числі банками державного сектору економіки укладено 152 кредитні договори на суму 0,36 млрд грн.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266168.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua