Виробництво авто в Росії впало до історичного мінімуму

05 мар, 12:00

Обсяг виробництва автомобілів у Росії за 2022 рік впав на 60%, до історичного мінімуму 620 тисяч машин. Статистику 27 лютого навів заступник голови міністерства промисловості Р Ф Альберт Карімов, повідомляє Радіо Свобода.

До цього найгіршим результатом за рік було виробництво 729 тисяч авто у 2009 році, на тлі фінансової кризи та різкого падіння попиту. В решту років ніколи не вироблялося менше мільйона автомобілів, свідчить статистика Росстату.

Зупинення виробництва
Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну виробництва у Росії зупинили найбільші міжнародні концерни. Одні безпосередньо пов'язали це з війною, інші посилалися на логістичні проблеми, що виникли на тлі війни. Про звільнення з ринку заявила більшість європейських, американських і японських виробників.

Виробництво було зупинено, зокрема, на заводі «Автотор», який збирав німецькі BMW, заводах Hyundai та Toyota у Санкт-Петербурзі, двох заводах Volkswagen.

Московський завод Renault та контрольний пакет виробника у найбільшому в країні автовиробництві «АвтоВАЗ» були передані державі за два рублі. Крім того, було зупинено багато великих заводів автомобільних комплектуючих.

Норми 90-х років
Через це уряду РФ довелося дозволити виробляти «спрощені» моделі автомобілів, виконаних за нормами 1990-х років. На тлі відходу західних та японських виробників на ринок виводяться десятки китайських виробників, про плани розпочати продаж заявляли автовиробники з Ірану та В'єтнаму.

Роман Мирончук

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269801.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua