У Польщі майже 67% нових іноземних бізнесів відкрили українці

21 июл, 16:00

67% нових іноземних бізнесів у Польщі відкрили українці, і ця цифра становить рекордні обсяги. З початку великої війни українці зареєстрували 29,4 тисячі ФОПів, з них 14 тисяч у цьому році. Це демонструє зростання активності українців на польському ринку після російської агресії проти України.

Згідно з даними Польського економічного інституту (PIE), ситуація раптово змінилася у квітні 2022 року, коли кількість зареєстрованих українських компаній майже втричі зросла порівняно з березнем, а з травня 2022 року почали реєструватись не менше 1000 нових компаній щомісяця. У 2023 році ця тенденція зберігається, і понад 2000 нових українських бізнесів реєструється щомісяця.

Найбільше українських ФОПів працюють у сферах будівництва (23%), інформації та зв'язку (18%), та наданні послуг (14%). Зокрема, 85% українських підприємців, які пропрацьовують у сфері надання послуг, спеціалізуються у перукарських та косметологічних послугах.

Українці стали важливим гравцем на польському підприємницькому ринку, забезпечуючи 67% усіх нових індивідуальних підприємців та 10% усіх фірм, що були створені в Польщі протягом першої половини 2023 року. Ця активність свідчить про ріст інтересу українців до польського бізнес-співтовариства та демонструє їхній внесок у розвиток економіки країни.

Зазначимо, що польська економіка зазнала змін під впливом глобальних подій, зокрема, російської агресії. І хоча у жовтні-грудні 2022 року можна було спостерігати зниження темпів створення нових фірм, 2023 рік показав рекордний рівень активності в цій сфері.

Українці продовжують знаходитись серед головних факторів, які сприяють розвитку польської економіки та зміцненню партнерства між Україною та Польщею. Їхній внесок у сферу підприємництва та підтримка українських бізнесів в Польщі є важливим елементом у забезпеченні стабільності та економічного зростання обох країн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273611.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua