Зерновий коридор: Україна, Румунія та Молдова відкривають нові можливості

11 окт, 09:00

Президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск зернового коридору для експорту українського зерна через Молдову до Румунії. Ця нова транспортна ініціатива спрямована на зміцнення співпраці між Україною, Румунією та Молдовою і має значення не лише для цих країн, але і для всієї Європи та світу загалом. Про це Зеленський повідомив після зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

За словами українського президента, запуск "зернового коридору" створить потужну основу для розвитку цих країн та сприятиме розвитку економіки. Цей проект відкриває нові можливості для експорту сільськогосподарської продукції з України на світові ринки через Молдову та Румунію.

Крім того, Україна домовилася про участь своїх пілотів у навчаннях в центрі підготовки пілотів американських винищувачів F-16, який розташований в Румунії. Це спільне навчання є важливим кроком у зміцненні оборонної співпраці між Україною та Румунією.

Президент Зеленський висловив подяку румунській стороні за надану підтримку та обговорені питання на зустрічі. Він також анонсував "хороші новини" щодо артилерії та протиповітряної оборони, не розголошуючи докладні подробиці.

Україна, Румунія та Молдова є важливими донорами безпеки, зокрема продовольчої, і активно співпрацюють для зміцнення оборонної потужності та економічного розвитку регіону. Ця нова ініціатива створює нові можливості для всіх трьох країн і сприяє спільному процвітанню та стабільності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274911.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua