Фінансова допомога ЄБРР: 150 млн євро для Укренерго і проходження опалювального сезону

18 дек, 09:00

Україна отримає значну фінансову допомогу від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 150 млн євро для підтримки національної енергетичної компанії "Укренерго" у проходженні опалювального сезону. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль подякував ЄБРР та її президентці Оділь Рено-Бассо за підтримку розвитку енергетичного сектору України. Він також вказав, що окрім підтримки опалювального сезону, Україна спільно з ЄБРР реалізує проєкти комплексної реконструкції та відновлення магістральних енергетичних мереж, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів.

Стан енергетичної системи країни виявився крихкішим, ніж рік тому. Багато електростанцій та підстанцій досі не відновлені після атак Росії, існує також дефіцит критичного обладнання, особливо трансформаторів.

"Ми в набагато гіршій ситуації, ніж минулого року", – зауважила колишній депутат і старший член енергетичного комітету Верховної Ради України Вікторія Войціцька у своєму інтерв'ю.

Заступник голови енергетичного комітету ВРУ Олексій Кучеренко додав, що повноцінне відновлення енергетичних об'єктів менше ніж за рік є неможливим.

Зазначимо, що внаслідок обстрілів російських окупаційних військ половина енергосистеми України постраждала. ЄБРР раніше затвердив пакет фінансування у розмірі 372 млн євро для оперативного відновлення пошкоджень, завданих атаками Росії по цивільній енергетичній інфраструктурі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275670.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua