Розвиток економіки України: прогноз Світового банку

12 апр, 09:00

Згідно з оцінками Світового банку, економічні перспективи України залишаються залежними від донорської підтримки та тривалості російського вторгнення. Прогнозується, що у 2024 році темпи відновлення економіки України сповільняться до 3,2%, порівняно з 4,8% у 2023 році.

Ці дані включено до "Економічного огляду Світового банку для Європи та Центральної Азії". Зазначається, що це зумовлено меншим врожаєм та постійним дефіцитом робочої сили. Економічні перспективи України залишаються залежними від донорської підтримки та тривалості російського вторгнення.

За останніми оцінками Світового банку та його партнерів, вартість відбудови та відновлення в Україні зросла до 486 мільярдів доларів. Це майже вдвічі перевищує розмір економіки України до початку війни у 2021 році.

Найбільші потреби у відновленні та реконструкції спостерігаються у сферах житлового будівництва (17% від загальної суми), транспорту (15%), торгівлі та промисловості (14%), сільського господарства (12%), енергетики (10%), соціального захисту (9%) та управління безпекою вибухонебезпечних речовин (7%).

Однак МВФ застерігає, що масовані ракетні удари Російської Федерації по українській енергетичній інфраструктурі можуть суттєво позначитися на макроекономічних прогнозах для України в майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276808.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua