Як працюватимуть СЕП та банки на травневі свята

01 май, 13:00

Національний банк України повідомив, що 1, 6 та 8 травня цього року для фінансової системи будуть звичайними робочими днями, незважаючи на святковий календар. Про це йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.

У регуляторі нагадали, що на початку травня припадають декілька важливих свят та пам'ятних днів. Зокрема, 1 травня святкують День праці, 5 травня - Великдень, а 8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Варто зазначити, що система електронних платежів (СЕП) вже більше року працює в режимі 24/7/365. Усі банки України підключені до цієї системи та можуть проводити платежі цілодобово, враховуючи потреби клієнтів.

Згідно з чинним законодавством України, всі додаткові вихідні скасовуються. Статтею 6 Закону "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" передбачено особливі правила на період воєнного стану, у тому числі стосовно визначення святкових і неробочих днів.

Отже, на травневі свята СЕП та банки будуть працювати у звичайному режимі, що дозволить забезпечити безперебійну роботу фінансової системи в цей період.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276998.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua