Прогноз: ВВП України може зрости на 4,6% у 2024 році

03 май, 09:00

Незважаючи на тривалу російську агресію, що триває вже третій рік, українська економіка в 2024 році очікується продовжити свій шлях відновлення після значного спаду, і ймовірно, зросте на приблизно 4,6%.

Про це повідомила перший віце-прем'єр-міністр та міністр економіки Юлія Свириденко під час форуму Kyiv Investment Day, повідомляє "Укрінформ".

"Ми очікуємо, що економіка в цьому році продовжить своє відновлення - принаймні на 4,5-4,6%. Звичайно, ці показники можуть бути втілені через ракетні обстріли, перш за все української енергетичної інфраструктури, але наш базовий прогноз поки що становить 4,6%", - сказала Свириденко.

Вона зауважила, що після значного спаду майже на 30% у 2022 році, економіка України вже показала зростання щонайменше на 5,3%.

Одним з факторів росту стануть розвиток вітчизняного військово-промислового комплексу та експортна діяльність. За підрахунками у Мінекономіки, локалізація половини оборонного бюджету допоможе забезпечити додаткове зростання ВВП щонайменше на 3,6%.

Також важливим фактором є розширення морського експортного коридору не лише для аграрної, а й для іншої продукції, включаючи металургійні та високотехнологічні товари. При цьому пріоритетом є розбудова нових енергетичних потужностей та розвиток децентралізованої високофункціональної генерації енергії в Україні.

"Це критично важливо для нас. Як, звичайно, і розширення енергетичних можливостей України, розбудова нових енергетичних потужностей. Нам потрібно будувати і розвивати децентралізовану високофункціональну генерацію енергії", - підкреслила Свириденко.

Вона також зауважила, що відновлення економіки навіть у воєнний час є важливим аргументом для інвестування в Україну в даний момент, оскільки така ситуація рідко зустрічається у світовій практиці.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277026.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua