• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Оптові ціни на пальне рухаються вгору, однак великі мережі АЗС поки стримують роздріб
    2022-10-18 12:15:18

    Через зростання світових цін на нафту від початку жовтня оптові ціни на пальне в Україні також рухаються вгору. Однак через велику кількість ресурсу, котрий завезли у вересні найбільші мережі АЗС поки стримують ціни на паливо на стелах АЗС.

    За словами засновника групи "Прайм" Дмитра Льоушкіна, через зростання цін на нафту ціни на пальне в опті продовжують зростати як на ринку ЄС, так і в Україні. В кінці минулого тижня(14 жовтня), оптові ціни на дизпаливо зупинились на позначці 50-51 грн/л. Бізнесмен зазначає, що до кінця поточного тижня(17-23 жовтня) він очікує зростання цін також на роздрібному ринку на 2 грн/л.

    "Однак найбільші гравці роздрібного ринку поки стримують ціни на стелах. OKKO, WOG та "Авіас" поки ще не підвищували ціни та дають 2 грн/л знижки своїм постійним клієнтам. У "Авіас" на стелі вказана ціна 53 грн/л вони віддають дизпальне за 51 грн/л, в ОККО 55 грн/л - на АЗС зі знижкою можна придбати за 53 грн/л. Вони завезли дуже багато дешевого ресурсу влітку і певно ще не встигли його продати", - каже бізнесмен.

    Однак він вважає, що в умовах війни навіть найбільші гравці ринку не зможуть довго стримувати ціни на пальне. Оскільки зараз увесь ринок працює з коліс, і можливості довго зберігати великий об'єм палива нема ні в кого. До того ж ринок зараз доволі жвавий, оскільки аграрії косять соняшник і кукурудзу та  активно споживають пальне.

    Аналітик галузевого видання "НафтоРинок" Олександр Сіренко каже, що через зростання нафтових котирувань на світових ринках, на українському оптовому ринку пального ростуть в ціні всі види палива.

    "На минулому тижні дизельне пальне виросло в ціні на 6,4%. Це доволі суттєвий показник для нашого ринку. Ряд регіональних та деякі національні оператори на 50 копійок підвищили ціни на стелах", - каже експерт.

    За його словами, з початком жовтня найбільш стрімко зараз зростають ціни на автогаз. Цей вид пального зростає в ціні й в Європі, однак динаміка цін на нього на українському ринку є більш жвавою.

    "З початку жовтня на оптовому ринку автогазу почали заробляти майже стільки ж, скільки й в роздрібному. Є відчуття, що оптові ціни на скраплений газ рухаються до позначки 50 тисяч гривень тонна, а роздрібні до 30 грн/л. Однак важко знайти причини такого явища, оскільки попит на це пальне є доволі слабким, невеликим є і промислове споживання. Дефіциту на автогаз також нема", - зазначає Сіренко.

    Він додає, що на поточному тижні(17-23 жовтня) може відбутися зростання цін на всі види пального на АЗС, при умові якщо ціни почнуть підвищувати найбільші оператори.

    "Однак найбільші національні мережі ще мають резерв, оскільки в вересні до введення акцизу вони завезли рекордну кількість дешевого палива без акцизу. Це дає можливість найбільшим гравцям ринку зараз стримувати ціни", - розповідає Сіренко.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.