Антимонопольний комітет офіційно нагадав керівництву американської компанії «Вестерн Юніон» про зобов’язання зменшити тарифи

13 окт, 11:41

Як відомо, в результаті успішного розслідування Комітету, компанія «Вестерн Юніон» знизила тарифи на грошові перекази з тих країн, в яких працює основна частина українських заробітчан. Зокрема, у вересні 2004 року тарифи знижені в 2,5 рази на грошові перекази із Росії, а також у 2-4 рази з першого квітня ц. р. на перекази з Португалії, Іспанії та Італії.

Разом із тим, компанія зобов’язалась до кінця цього року переглянути тарифи на перекази з Польщі, Греції, Ізраїлю, Чехії, Німеччини у бік їх зменшення, ввести нову послугу переказу грошей із США за значно меншим тарифом з їх видачею в Україні за добу.
Оскільки 2005 рік близиться до завершення, Комітет звернув увагу монополіста на необхідність виконання зобов’язань.

«Підставою для закриття справи весною стало виконання компанією «Вестерн Юніон» рекомендацій Антимонопольного комітету. А саме, зменшення тарифів на грошові перекази та зобов’язання знизити тарифи на перекази з інших країн, де також працює значна частина українських заробітчан. В результаті, вже сьогодні в українських сім’ях залишається в середньому на рік близько ста мільйонів доларів, які раніше пливли за океан як оплата послуг американської компанії по завищеним тарифам. Зараз Комітет та мільони українців очікують від компанії чергового зниження тарифів. Сподіваюсь, що компанія «Вестерн Юніон», яка понад сто років працює на цьому ринку, опікується своєю репутацією та, без перебільшення, є всесвітньо відомою, проведе подальше зниження тарифів на грошові перекази в обумовлені терміни», - наголосив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

На даний час, за деякими оцінками, понад 7 мільйонів українців працює закордоном, більша частина з яких під час переказу грошей на Батьківщину користується послугами компанії «Вестерн Юніон».

Инф. прес-службы АМКУ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1148.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua