Ділова зустріч Президента АУБ з Головою НБУ

13 окт, 15:39

13 жовтня відбулася ділова зустріч Президента АУБ Олександра Сугоняко з Головою НБУ Володимиром Стельмахом. З боку НБУ у ній також взяли участь Перший заступник Голови Анатолій Шаповалов.
В ході зустрічі керівники НБУ та АУБ обговорили широке коло питань, що стосуються поточної ситуації в країні та національній банківській системі, заходів щодо забезпечення її стабільності на майбутнє. Зокрема обговорено завдання, які ставить президент країни та новий уряд, помилки, які було допущено старим складом міністерства економіки, заходи з недопущення впливу політичних процесів в країні на банки, забезпечення стабільності банківської системи на період виборів, питання закриття фінансового року тощо.
Учасники зустрічі наголосили на необхідності вироблення комплексу дій на майбутнє, які сприяли б розвиткові економіки та зростанню довіри до банків.
Під час наради було наголошено на необхідності публічної демонстрації суспільству наявної стабільності та консолідованості першого і другого рівнів національної банківської системи.
В процесі зустрічі досягнута домовленість, що керівництво НБУ візьме участь у черговому засіданні Ради АУБ.
Підсумовуючи обговорені питання та пропозиції, Володимир Стельмах відзначив, що держава має захищати та допомагати банківській системі, сприяти забезпеченню її стабільності. Він також відзначив злагодженість та професіоналізм роботи банківських працівників під час складних політичних ситуацій, що забезпечує впевненість у спроможності системи утримати фінансову стабільність в Україні.
Прес-служба
Асоціації українських банків

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1169.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua