Повідомлення Департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом

14 окт, 14:34

12 жовтня 2005 року прокуратурою за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, відносно посадових осіб одного з товариств, які незаконним шляхом отримали кошти у сумі 4,9 млн. грн. та легалізували їх шляхом купівлі цінних паперів.
 
Встановлено, що посадові особи цього товариства, уклавши угоду з фіктивним товариством, придбали товарно-матеріальні цінності на загальну суму 4,9 млн. грн., які у подальшому реалізували на користь кооперативного підприємства, а на отримані кошти придбали цінні папери.
 
Також 12 жовтня 2005 року за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України відносно посадової особи декількох товариств, який, використовуючи схеми псевдоекспортних операцій, легалізував одержані злочинним шляхом кошти на загальну суму 1,7 млн. грн. з використанням їх у фінансово-господарській діяльності.
 
Встановлено, що з метою незаконного одержання ПДВ з бюджету громадянин за фальсифікованими документами від імені підконтрольного йому товариства відправив на експорт продукцію (зливки високолегованої сталі) загальною задекларованою вартістю 9,8 млн. грн., на яку накладено арешт.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1233.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua