Антимонопольний комітет України оштрафував «Кримгаз»

14 окт, 14:37

В ході проведеного у м.Сімферопіль виїзного засідання Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, Комітет визнав зловживання ВАТ «Кримгаз» монопольним становищем та оштрафував порушника на 25 тисяч гривень.

Зокрема, Комітет з’ясував, що ВАТ «Кримгаз» є монополістом на ринках транспортування газу розподільними трубопроводами і постачання газу за регульованим тарифом у Криму. Також це підприємство займає монопольне становище на ринках послуг технічного обслуговування розподільних газопроводів та має виключне право на користування аварійним зв’язком «04» у межах Кіровського району АРК.

В результаті проведеного Кримським відділеням Комітету дослідження встановлено, що «Кримгаз» перешкоджає ТОВ «Об’єднання Транс-Континенталь» отримувати повідомлення споживачів газу про виникнення аварійних ситуацій та використовувати для цього номер «04». Тим самим монополіст утискає право цього підприємства самостійно обслуговувати власні мережі та перешкоджає постачати газ населенню.
Такі дії ВАТ «Кримгаз» Антимонопольний комітет визнав неправомірними та застосував передбачені законодавством санкції.

«Ще у вересні Комітет рекомендував «Кримгазу» припинити дії, які містять ознаки порушення конкуренційного законодавства, однак монополіст їх не виконав, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – На даний час підприємство «Транс-Континенталь» збудувало в селищі Партизани газопроводи, підключило їх до магістральних газотранспортних мереж, а через зловживання монополіста розпочати роботу не може. Але ж усім відомо як гостро стоїть проблема газопостачання в Криму – тисячі кримчан очікують на газ. І ми усвідомлюємо як це важливо напередодні зими. Тому такі зловживання треба припиняти негайно, що сьогодні своїм рішенням і зробив Комітет».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1234.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua