Конкурс із продажу "Криворіжсталі" триває - ФДМУ

18 окт, 16:30

Конкурсна комісія з продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" продовжує свою роботу, незважаючи на ухвалену Верховною Радою постанову про збереження їх у власності держави.

"Криворіжсталь" продається за постановою Кабінету міністрів, тому нехай Кабінет міністрів скаже нам, що робити. Поки комісія засідає, конкурс триває", - наголосили в прес-службі.
 
Заступник голови ФДМУ Олександр Бондар, відповідаючи на запитання про те, чи буде скасовано конкурс із продажу "Криворіжсталі", призначений на 24 жовтня, наголосив, що не може відповісти на це питання, однак додав, що "не можна переносити конкурс і не можна його скасувати".
На його думку, цю ситуацію повинні вирішити президент, прем’єр-міністр і голова Верховної Ради, оскільки це питання в їхній компетенції.
 
Відповідно до законодавства України постанови Верховної Ради, на відміну від закону, мають рекомендаційний характер для органів виконавчої влади. Парламент у вівторок також ухвалив у першому читанні 255-256 голосами законопроекти про заборону приватизації "Криворіжсталі".
 
Однак джерело у ФДМУ припустило, що законодавчо депутати вже просто не встигнуть заборонити продаж "Криворіжсталі". Він пояснив, що навіть у випадку остаточного ухвалення такого закону президент, ймовірно, накладе на нього вето, на подолання якого депутатам буде потрібно 300 голосів і додатковий час.
Водночас він не зміг спрогнозувати реакцію учасників конкурсу на рішення Верховної Ради у вівторок.
 
Инф. ictv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1385.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua