Інвестор, який планував побудувати в Ужгороді сміттєпереробний завод, зник

20 окт, 12:34

Інвестор-концерн «Земля і життя», який вів переговори з міською владою Ужгорода щодо зведення сміттєпереробного підприємства, зник. Таку новину 20 жовтня Західній інформаційній корпорації повідомив міський голова Віктор Погорєлов.
 
У серпні керівник Ужгорода інформував, що поблизу Ужгорода інвестор побудує сміттєпереробний завод. У разі виконання домовленостей, весь процес тривав би 9 місяців. Планувалося, що підприємство буде екологічно безпечним, без спалювання сміття. Відповідно до проекту, неорганічне сміття передбачалось переробляти на будівельні матеріали, інші органічні речовини ущільнювати пресом, і в такому вигляді воно мало потрапляти на сміттєзвалище.
 
В Ужгороді проблема надзвичайної кількості сміття залишається однією з ключових. Для його вчасного вивезення бракує техніки. Станом на сьогодні у місті працює 2 сміттєвози. За словами мера, міська влада виділила 1 млн грн для придбання двох МАЗів і 300 контейнерів для сміття європейського типу.
 
Раніше вирішити проблему зі сміттям бралася приватна фірма «Еко». Однак, як повідомив Віктор Погорєлов, недосконала тарифна система за оплату послуг щодо вивезення відходів призвела до банкрутства підприємства.
 
Він також зазначив, що тривають роботи щодо впорядкування міського сміттєзвалища, яке за оцінками київських екологів отримало 4 бали за 5-бальною школою, що є не найгіршою оцінкою.
 
Инф. hotline

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1484.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua