Щодо розслідування причин часткового демонтажу конструкцій машблоку на ЧАЕС

14 фев, 18:12

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков взяв на особистий контроль питання, пов’язані з розслідуванням причин часткового демонтажу конструкцій машблоку на ЧАЕС.

 

На Чорнобильській АЕС вже працюють дві комісії з розслідування причин часткового руйнування будівельних конструкцій машинного залу блока №4.

Одна - створена наказом генерального директора ДСП ЧАЕС, друга - згідно з наказом Держатомрегулювання України. 

Комісію, яку створено за наказом генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Ігоря Грамоткіна,  очолив головний інженер Андрій Білик. Перед комісією поставлено завдання в 14-денний термін проаналізувати ситуацію, яка призвела до руйнування будівельних конструкцій, а також надати пропозиції щодо усунення наслідків. Також, до роботи комісії буде залучено представників державної інспекції з ядерної безпеки на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС».

Свою стурбованість щодо аномальної події в машзалі ЧАЕС  висловила й Громадська рада Мінпрпироди України: її представники  вважають необхідним увійти до складу комісії з розслідування причин часткового демонтажу  конструкцій машзалу, та проводити системний моніторинговий  контроль.

Керівник Державного агентства з управління зоною відчуження  Володомир Холоша повідомив, що ніякої екологічної загрози подія, що сталася у машзалі блоку №4 не несе. В свою чергу, ДСП ЧАЕС оголосило про відсутність яких-небудь змін радіаційної обстановки, пов'язаних з подією.

Cтаном на 14.02.2013 на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС та у зоні відчуження змін радіаційної обстановки не зафіксовано. На ЧАЕС ведуться планові роботи, персонал працює в штатному режимі.

 

Прес-служба Мінприроди


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/152790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua