Смогут ли киевляне нормально лечиться

23 фев, 07:57

«Мережа закладів охорони здоров’я, як сукупність медичних установ, що забезпечують потреби населення у медичному обслуговуванні на відповідній території, зберігатиметься. Всі лікувальні підрозділи будуть збережені, жодного медичного працівника скорочено не буде».

 

У столиці презентували модель реформування закладів охорони здоров’я восьми районів міста Києва. В її основі – розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги та створення умов для рівної доступності до медичних послуг, що надаються в районі для всіх мешканців, незалежно від місця їх реєстрації.

«Найголовніше те, що кожен із мешканців Києва зможе, за направленням свого сімейного лікаря, незалежно від місця проживання, зможе звертатися до єдиного консультативно-діагностичних центру району, у якому представлений увесь спектр діагностичних послуг. Тобто така реорганізація медичних закладів столиці створює рівну доступність киян до медичних послуг комунальних установ та дає можливість отримати всі можливі консультаційно-діагностичні послуги. Крім того, за рахунок оптимізації маршруту пацієнта, що передбачає реорганізація, ми зможемо вирішити кадрову проблему вузькопрофільних спеціалістів», – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв.

Він також зауважив, що консультативно-діагностичні центри створюватимуть у кожному районі, шляхом об’єднання відділень спеціалізованого прийому, діагностичних підрозділів амбулаторно-поліклінічних закладів (включно з лабораторною службою), відділень відновного лікування, жіночих консультацій та стоматологічних відділень.

«Мережа закладів охорони здоров’я, як сукупність медичних установ, що забезпечують потреби населення у медичному обслуговуванні на відповідній території, зберігатиметься. Всі лікувальні підрозділи будуть збережені, жодного медичного працівника скорочено не буде», – запевнив Віталій Мохорєв.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/153322.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua