Станет ли медицинская страховка в Киеве обязательной

24 фев, 01:14

Киевская городская администрация взялась за реализацию проекта медицинского страхования киевлян. Как стало известно, КГГА уже в процессе приобретения одного из столичных страховщиков. Это «полочная» компания, которая до сих пор не вела никакой деятельности. Она была зарегистрирована в 2010 году с уставным фондом 15 млн грн. Ее покупка обойдется в около $ 80 тыс. Сейчас страховщик получает лицензию на медицинское страхование, отметили «Киев Комментарии».

 

У КМДА цю інформацію не підтверджують.

«Ми тільки розмірковуємо — реєструвати нову СК або купити вже готову. Та в будь-якому випадку муніципальна компанія почне працювати найближчим часом», — повідомив радник глави столичної міськадміністрації Дмитро Турчак.

За його словами, «новий» міський страховик буде займатися виключно медичним страхуванням. Для початку його клієнтами стануть співробітники столичних муніципальних підприємств, а можливо, і приватних компаній. Трохи пізніше страхуванням планують охопити ширші верстви населення, включаючи пенсіонерів і непрацюючих громадян. Щоправда, хто платитиме за їхнє страхування, у відомстві поки не знають.

За допомогою медстрахування в столичній адміністрації сподіваються поліпшити якість медобслуговування киян. Страховка покриватиме консультації лікарів, стаціонарне лікування основних захворювань, зокрема медикаменти, покращене харчування в лікарняному стаціонарі та ширший спектр медикаментів у швидкої допомоги.

Неофіційно фінансисти стверджують, що одержимість місцевої влади страхуванням має меркантильне підґрунтя.

«Місцеве керівництво зазвичай створює компанію-посередника (страхового брокера), через якого проходитимуть всі договори і який отримуватиме до 20% від кожного платежу за полісом, проданим у регіоні», — розповідає один із страховиків. Щоправда, столичні чиновники вирішили відступити від регіональної схеми і створити не посередника, а страховика, який цілком замкне на собі всі фінансові потоки.

Передбачається, що муніципальна компанія складе конкуренцію приватним СК (зараз на ринку ДМС працює близько 50 компаній). «Багато підприємств купують страховки для своїх співробітників. Ми розраховуємо, що якщо міська компанія зможе запропонувати кращі програми і більш конкурентні ціни, значна частина страхувальників перейде до неї», — говорить Дмитро Турчак. Передбачається, що вартість програм в столичній СК варіюватиметься в діапазоні від 300 (для пенсіонерів) до 1440 грн (для середнього класу).

 

По материалам http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/153333.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua