Как в Киеве незаконно продали недострой, принадлежащий городу

24 фев, 07:03

В Киеве незаконно продали недострой, принадлежащий городу. Вслед за этим подали иск в Хозяйственный суд о возврате в коммунальную собственность недостроенной школы на Троещине.

Прокуратура Деснянського району заявила в Господарський суд позов про повернення в комунальну власність недобудованої школи на Троєщині.

Деснянською РДА в 2007 році було укладено з ТОВ «Українська будівельна компанія «Укрсоцбуд» договір інвестування завершення будівництва школи на вул. Драйзера, 40, на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина.

В подальшому товариство на підставі рішення Господарського суду м. Києва від 26 листопада 2007 оформило право власності на об`єкт незавершеного будівництва і продало його ТОВ «Глобалбуд – 3».

За апеляційною скаргою Деснянської РДА рішення Господарського суду скасовано та апеляційною інстанцією прийнято нове рішення, яким відмовлено в задоволенні позову ТОВ «Українська будівельна компанія «Укрсоцбуд» про визнання права власності на об`єкт незавершеного будівництва.


Як з`ясувалося, товариством умови інвестиційного договору не виконані, школа не добудована і в експлуатацію не введена. За договором інвестування право власності на частину об`єкта інвестування у товариства може виникнути тільки після введення його в експлуатацію.

Київрада рішення про відчуження комунального майна не ухвалювала.

У позові прокуратура вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу приміщення недобудованої школи, витребувати його з незаконного володіння і повернути в комунальну власність Києва.

 

По материалам http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/153336.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua