Львовские налоговики доигрались

01 мар, 07:01

Мають місце випадки, коли усупереч вимогам закону, інспектори ДПІ складають адміністративні протоколи за відсутності достатніх даних про вчинення підприємцями правопорушення, -- повідомила прес-служба прокуратури міста Львова. Посадові особи органів Державної податкової інспекції порушують вимоги законодавства при застосуванні заходів адміністративного впливу до суб’єктів господарювання. Такі факти виявлено органами прокуратури Львова.
    
 
   
Внаслідок цього, в минулому році судами закрито низку справ за відсутністю складу адміністративного правопорушення у діях посадових осіб суб’єктів господарювання.
    
Крім цього, через неналежне оформлення, порушення порядку складення протоколів, відсутність у матеріалах акту перевірки, пояснень осіб, які притягуються до відповідальності понад 300 матеріалів судами повернуто на доопрацювання в органи ДПІ.
   
Водночас, прокуратурою виявлено факти, неправомірного застосування штрафних санкцій до підприємств. Таке порушення допущено, зокрема, службовими особами ДПІ у Личаківському районі міста.
    
Останніми також безпідставно вносились податкові повідомлення-рішення, які у подальшому оскаржувались платниками податків. Зокрема, торік до суду підприємцями подано 130 позовів про скасування податкових повідомлень-рішень ДПІ у Личаківському районі міста на суму понад 220 млн. грн. Упродовж 2012 року на користь платників вирішено 15 справ загалом майже на 2 млн. грн.
   
На усунення згаданих порушень законодавства, органами прокуратури Львова цьогоріч внесено 5 подань в органи ДПІ міста з вимогою притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

 

Источник http://lvivexpres.com


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/153673.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua