У Киева будет карманная страховая компания

05 мар, 08:33

1 березня Департамент комунальної власності Києва почав прийом заявок на купівлю страхової компанії, на базі якої буде створений муніципальний страховик. Вимоги до потенційних об’єктів угоди формальні: наявність ліцензії добровільного медичного страхування, досвід роботи на ринку не менше 5 років, реєстрація в Києві, відсутність невиконаних заходів впливу Нацкомфінпослуг і скарг від страхувальників, а також відповідність фінансових показників компанії вимогам законодавства.

Столична влада має намір створити доступну страхову медицину для усіх киян. Про це заявив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв, повідомляє прес-служба мерії.

“Зараз ми активно працюємо над створенням власних механізмів страхування, зокрема над підготовкою проекту рішення про створення муніципальної страхової компанії, що надаватиме послуги з медичного страхування за доступними цінами та на 100% належатиме місту”, – повідомив чиновник.

Нагадаємо, 1 березня Департамент комунальної власності Києва почав прийом заявок на купівлю страхової компанії, на базі якої буде створений муніципальний страховик. Вимоги до потенційних об’єктів угоди формальні: наявність ліцензії добровільного медичного страхування, досвід роботи на ринку не менше 5 років, реєстрація в Києві, відсутність невиконаних заходів впливу Нацкомфінпослуг і скарг від страхувальників, а також відповідність фінансових показників компанії вимогам законодавства.

Заявки будуть прийматися до 11 березня включно.

“Після цього ми вивчимо всі пропозиції, а потім уже вирішимо, чи будемо купувати страхову компанію, чи все-таки створимо з нуля нову компанію. У будь-якому разі страховик на 100% буде належати місту, приватних інвестицій не буде”, — сказав радник голови КМДА з питань реалізації стратегічної ініціативи “Здоровий киянин” Дмитро Турчак.

За словами Мохорєва, муніципальна страхова компанія не має на меті заробляти гроші – мовляв, усі отримані від клієнтів кошти будуть вкладатися в модернізацію системи охорони здоров’я Києва.

Як повідомляє прес-служба мерії, застрахуватися в муніципального страховика у першу чергу запропонують пенсіонерам, працівникам бюджетних установ і комунальних підприємств, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

 

http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/153882.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua