З нового року підприємцям стане легше працювати

21 окт, 11:20

Це пообіцяв президент Віктор Ющенко. За його словами, з 1 січня будуть переглянуті близько 4 ізиною тисяч регуляторних актів, що зараз заважають роботі бізнесу.

Новий рік підприємці зустрінуть зі старими податками. У державному комітеті підприємництва визнають, що з настанням 2006 єдиний податок по-новому так і не запрацює. А винуватий у цьому, як виявляється, старий уряд.

Андрій Дашкевич, голова Держкомпідприємництва: «Законопроект про спрощену систему оподаткування обліку та звітності суб’єктів господарювання комітетом давно відпрацьований, але спільної мови з економічним блоком уряду ми свого часу влітку не знайшли. Тому законопроект в парламент внесений не був, не зважаючи на всі наші намагання».

Єдині, хто зможуть відчути опіку Держкомпідприємництва – це бізнесмени, у яких працюють більше 10 найманих робітників.

Над цими підприємцями з настанням нового року обіцяють провести податковий експеримент. Для них усі податки хочуть об'єднати в один. Під назвою «соціальний внесок». І зробити його меншим нинішньої суми податків, що сплачуються бізнесменами.

Андрій Дашкевич, голова Держкомпідприємництва: «Протягом наступного року, в порядку експерименту, ці юридичні особи будуть сплачувати соціальний внесок в розмірі 20%».

Крім цього, чиновники, що відповідають за розвиток бізнесу в країні, обіцяють уже за тиждень-другий нарешті масово запроваджувати єдині вікна для реєстрації підприємців.

Кажуть, що для цього вони вже майже домовилися з усіма, хто повинен сидіти в цьому вікні. Податківцями, статистами та працівниками Пенсійного фонду.

Однак самі підприємці, заради яких так стараються чиновники, у результативність цих старань не вірять. Кажуть, про Держкомпідприємництво вони тільки чують, але реальної допомоги від нього не відчувають.

Підприємці упевнені, що навіть якщо чиновники і спростять реєстрацію, то їм це особливо не допоможе. Адже вони вже давно зареєстровані.

Головна проблема малого бізнесу сьогодні, за їхніми словами, це – не єдине вікно, а єдиний податок. Підприємці кажуть, що без нього вони будуть змушені продовжувати працювати у тіні і в наступному році.

Инф. ntn.tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1540.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua