Киев: куда идет грипп

13 мар, 00:17

Днями завідувач відділу Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН України, директор лабораторії грипу Алла Мироненко нагадала, що у разі несвоєчасного звернення до медиків смертельно небезпечні ускладнення можуть розвинутися у хворого на грип всього за добу.

За десятий календарний тиждень поточного року (04.03-10.03.2013 р.) в Києві зареєстровано 21 369 хворих на грип та ГРВІ, інтенсивний показник на 10 тисяч населення склав 75,9, що нижче епідемічного порогу у 2,8 рази (епідпоріг на 10-му тижні – 216,7), інформує Головне управління державної санітарно-епідеміологічної служби в місті Києві.

Фахівці зазначають, що, порівняно з попереднім тижнем, спостерігається зниження захворюваності на 12,5%. Низький показник частково пояснюється святкуванням 8 Березня, адже на свята зазвичай кількість звернень до медиків зменшується.

Загалом з 1 січня до 10 березня 2013 року у вірусологічній лабораторії міста проведено 252 дослідження зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, виявлено 13 позитивних результатів респіраторно-синцитиального вірусу. 48 дослідження зразків матеріалів від хворих на грип та ГРВІ було зроблено методом полімеразно-ланцюгової реакції, ідентифіковано 19 вірусів грипу А.

 


«У зв’язку із соціальною ситуацією у нас дуже мало дорослих з симптомами грипу звертається до лікаря. Між тим, це дуже небезпечно, так як хвороба може дуже швидко дати ускладнення. Всього за добу може розвинутися важке запалення легенів, яке може загрожувати летальним результатом », – повідомила Алла Мироненко.

Спеціаліст зазначила: якщо ви захворіли і справа, начебто, пішла на поправку, а потім вам несподівано стає гірше – звертатися до лікаря слід негайно.

 

http://kiev-forum.org

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/154326.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua