Киевскую крепость разрушил застройщик

16 мар, 03:03

Прокурорська перевірка встановила, що забудовник під час виконання будівельних робіт частково зруйнував пам’ятку архітектури та зніс частину земляного укріплення “Київської фортеці”

Прокуратура Печерського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування забудовником частини пам’ятки архітектури національного значення “Земляні укріплення цитаделі з бастіонами “Київської фортеці”.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, забудовник отримав дозвіл на влаштування підпірних стін з подальшим благоустроєм земельної ділянки по вул. Радіальній, 5 в Печерському районі. Однак, як з’ясувалося, земельна ділянка, передана під забудову, розташована в безпосередній близькості до “Київської фортеці”, яка є об’єктом культурної спадщини національного значення.

Прокурорська перевірка встановила, що забудовник під час виконання будівельних робіт частково зруйнував пам’ятку архітектури та зніс частину земляного укріплення “Київської фортеці”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Печерському райуправлінню міліції.


Крім цього, на вимогу прокуратури району столична Інспекція архбудконтролю зупинила проведення будівельних робіт та внесла припис забудовнику про усунення порушень містобудівного законодавства.

 

http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/154563.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua